in

Klar til at handle med aktier?

Aktie spil

Har du en konto, som du ønsker at forrente og er du ikke bange for fluktuationer på din konto, så kunne aktiehandel være noget for dig. Når man køber en aktie, så køber man en andel i en virksomhed. Hvis du eksempelvis køber en aktie i TDC, så er du blevet medejer af virksomheden. Du har nu ret til at komme til den årlige general forsamling og du har samtidig også ret til at få dividender.

Om aktier

Det danske aktie marked har åbent fra 9-17 i alle hverdage ud over helligdage. I dette tidsrum kan de danske aktier handels, dette betyder også at kurserne ændre sig i tidsrummet. Generelt afhænger aktiekursens udvikling af udbuddet og efterspørgslen efter aktien. Hvis TDC eksempelvis fremviser et regnskaber der slår alle forventningerne vil man ofte se at efterspørgslen efter aktien vil gå op og dermed vil aktiekursen stige.

Demo konto

Inden du starter med at handle for egne penge kan du med fordel prøve, at handle aktier gennem diverse aktiespil på nettet. Her får du en fornemmelse af hvordan det er, at handle aktier på aktiemarkedet. Der findes flere forskellige hjemmesider der udbyder denne service og vi kan blandt anbefale TV2’s årlige aktiespil.

Når du er klar til at handle

Når du er klar til at handle med aktier kræver det at du åbner et depot hos en børsmægler. Mange åbner et depot hos deres bank, såsom Nordea eller Danske bank. Her skal man være opmærksom på at gebyrerne ofte er rimelig høje derfor vi anbefaler, at bruge Nordnet som børsmægler, hvor gebyrerne er meget lavere. Når man køber en aktie betaler handelsomkostninger (kendt som kurtage). Hos Nordnet betaler man som almindelig kunde 0,10% af handlen i kurtage, dog minimum 29 kr.

What do you think?

Written by enur215

Aktier

Her er de ting du skal være opmærksom på når du handler aktier

Beregner

Soliditetsgrad beregning